Hozzávalók:

2 tojásfehérje

csipetnyi só

9 dkg porcukor

1 evőkanál vaníliás cukor

1 evőkanál kukoricaliszt

1 teáskanál almaecet/fehérborecet

fél teáskanál őrölt fahéj

5 dkg színes selyemcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.

Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.

Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire. Színes selyemcukrokat összetörünk, megszórjuk a kis habokat, majd 150 fokon kb. 30 percig sütjük.

A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.

Lehet még színesebbé tenni: megolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, és a megsült csókok alját belemártjuk fél centire, majd sütőpapíron hagyjuk megdermedni.