Hozzávalók:
2 tojásfehérje
csipetnyi só
9 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál almaecet/fehérborecet
fél teáskanál őrölt fahéj
5 dkg színes selyemcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.
Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.
Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire. Színes selyemcukrokat összetörünk, megszórjuk a kis habokat, majd 150 fokon kb. 30 percig sütjük.
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
Lehet még színesebbé tenni: megolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, és a megsült csókok alját belemártjuk fél centire, majd sütőpapíron hagyjuk megdermedni.