Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gundel palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

30 dkg liszt
3 tojás
2 ek étolaj
1 ek cukor
1 csipet só
4 dl tej
1 dl szódavíz

A diótöltelékhez:

2 dl tej
10 dkg cukor
0,5 citrom
25 dkg darált dió
2 ek mazsola
1 ek rum

A csokoládéöntethez:

3 tojássárgája
2 dkg liszt
3 dl tej
1 ek kakaópor
15 dkg étcsokoládé
1 ek rum

A tálaláshoz:

tejszínhab

Elkészítés:

A gundel palacsinta palacsintájához csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd étolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 db palacsintát sütünk a szokásos módon.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük (nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás!). Végül rummal ízesítjük.
Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután feltekerjük vagy félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Forró csokoládészósszal és tejszínhabbal tálaljuk.