Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
30 dkg csiperkegomba
10 dkg bébispenót
1 közepes hagyma
5 dkg vaj/margarin
8-10 dkg krémsajt
2 dl tejszín
1-2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt bors
kevés felvert tojás a tészta kenéséhez

Elkészítés:

Először a gombás tölteléket készítjük el és hagyjuk kihűlni. A megmosott gombát felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkockázzuk. A felhevített vajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, amikor már elég puha, hozzá adjuk a felszeletelt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk, és a spenótot is hozzákeverjük, és addig pároljuk, amíg csak összeesik.
Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, felöntjük tejszínnel, belekeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. Krémmé főzzük. (Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés tejet.)
Végül aprított petrezselyemzölddel ízesítjük és kihűtjük. A hideg leveles tésztát kitekerjük, vékonyan bekenjük a gombás krémmel, feltekerjük és 1,5 cm széles szeleteket vágunk belőle.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült 10-15 perc hűlés után kínálhatjuk.