Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma

35 dkg zeller

40 dkg besamelmártás összekeverve sajttal, egy sárgájával és szerecsendióval tojás

pár szál snidling

bors

zsálya

petrezselyemzöld

1-2 kanál paradicsomszósz

Elkészítés:

A zellert és a gombát, ha nem fagyasztott, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Egy edényt a tűzhelyre rakunk, kis olajat teszünk bele és a zellert, ezt megsózzuk, hogy engedjen egy kis levet. Kicsit megdinszteljük, esetleg hozzáadunk egy kis vizet, hogy ne égjen oda. Beletesszük a gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd teszünk hozzá a többi felaprózott fűszerből.

A fokhagymagerezdet is hozzáadjuk a hajában, de kicsit megtörve, majd a paradicsomszószt. Kb. negyed órát a tűzön hagyjuk, néha megkavarjuk, hogy ne égjen le. Amikor elkészült, a fokhagymát kivesszük és eldobjuk. Hozzáadunk egy tojás sárgáját, ráreszelünk egy kis szerecsendiót és sajtot.

Egy hőálló téglalap alakú edénybe öntjük a szószt, elsimítjuk kanállal, ráhelyezzük a lapokat úgy, hogy egyenletes réteget képezzenek, ráöntjük a zelleres, gombás szószt, a besamelmártást, majd erre ismét egy réteg lap kerül. A tetejére besamelmártás kerül.

Sütőbe tesszük, és nagyjából 40 perc alatt pirosra sütjük.