Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

4 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l csirke alaplé
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
szerecsendió ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
15 dkg sajt
3 evőkanál finomliszt
4 szelet kenyér

Elkészítés:

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük. Hintsük meg két evőkanál liszttel, párszor keverjük meg, majd öntsük fel forró húslevessel.
Adjuk hozzá a fehérbort, fűszerezzük meg, és forrás után még tizenöt percig főzzük. A hagymát ekkor botmixerrel pépesítsük. A leveses tálakba tegyünk reszelt sajtot, erre merjük a levest, tekerhetünk rá frissen őrölt borsot.
A kenyérre pirítsuk rá a sajtot, tegyük a leves tetejére, és már fogyaszthatjuk is!