Hozzávalók:

4 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l csirke alaplé
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
szerecsendió ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
15 dkg sajt
3 evőkanál finomliszt
4 szelet kenyér

Elkészítés:

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük. Hintsük meg két evőkanál liszttel, párszor keverjük meg, majd öntsük fel forró húslevessel.
Adjuk hozzá a fehérbort, fűszerezzük meg, és forrás után még tizenöt percig főzzük. A hagymát ekkor botmixerrel pépesítsük. A leveses tálakba tegyünk reszelt sajtot, erre merjük a levest, tekerhetünk rá frissen őrölt borsot.
A kenyérre pirítsuk rá a sajtot, tegyük a leves tetejére, és már fogyaszthatjuk is!