Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fokhagymás paszternák krémleves

Hozzávalók:

1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 ek garam masala
35 dkg pasztinák
1 l zöldség alaplé
2,5 dl tej
2 ek olívaolaj

Elkészítés:

A felkockázott hagymákat a lereszelt gyömbérrel és a garam masalával az olaj-vaj keverékében 10 percen keresztül dinszteljük, majdnem szétfővésig.
Erre tesszük a darabolt paszternákot, átforgatjuk, hogy mindenhol érje a darabokat a hagymás szósz.
Felöntjük a leves-tej keverékével, felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a paszternákok megpuhulnak, ez nagyjából 18 perc. Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
Dekorációként vékonyra szeletelt, kevés zsiradékon megpirított hagymát szórunk a tetejére.