Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 ek garam masala
35 dkg pasztinák
1 l zöldség alaplé
2,5 dl tej
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A felkockázott hagymákat a lereszelt gyömbérrel és a garam masalával az olaj-vaj keverékében 10 percen keresztül dinszteljük, majdnem szétfővésig.
Erre tesszük a darabolt paszternákot, átforgatjuk, hogy mindenhol érje a darabokat a hagymás szósz.
Felöntjük a leves-tej keverékével, felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a paszternákok megpuhulnak, ez nagyjából 18 perc. Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
Dekorációként vékonyra szeletelt, kevés zsiradékon megpirított hagymát szórunk a tetejére.