Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fetás sült paprika olívabogyóval

Hozzávalók:

8 közepes méretű piros kaliforniai paprika
15 dkg fetasajt
15 dkg piros vagy zöld olívabogyó
csipet só
csipet őrölt bors
1 marék bazsalikom levél
kevés olívaolaj

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk és félbevágjuk, a csumáját nem vágjuk ki. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, belehelyezzük a felezett paprikákat, enyhén meglocsoljuk olajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd az előmelegített 18 fokos sütőbe toljuk, és megsütjük, amíg kezdenek a szélei szépen megpirulni.
Ha kész, kivesszük a sütőből, és azonnal, melegen egy nagy tálra szedjük, és mindegyikre teszünk egy-egy bogyót, majd pedig morzsolunk bele egy-egy kisebb darab sajtot. Picit átveszik a hőjét, amitől intenzívebb íze lesz. Tálaláskor mindegyikre teszünk egy levél bazsalikomot.