Hozzávalók:

41 dkg csicseriborsó
1 nagy hagyma, szeletelve
2 evőkanálnyi petrezselyem, finomra metélve
1 tojás
1 teáskanálnyi só
1/2 – 1 csésze prézli
1 tk őrölt koriander vagy kömény
1 tk őrölt erős paprika
1 tk fokhagyma por
növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csicseriborsót összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel, az elhabart tojással és a fűszerekkel. Az elegyítést turmixgépben folytatjuk. E közben annyi prézlit adunk hozzá, hogy a tészta már ne ragadjon hozzá az ember kezéhez.
A masszából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, azokat kicsit lelapítjuk, majd bő forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Az olajat lecsöpögtetjük róla, s a maradékot papírral leitatjuk.
Többféleképpen lehet tálalni, például pitában némi zöldséggel és tejföllel, de akár magában is fogyasztható.