Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egyben sült karaj sült zöldségekkel

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál kakukkfű levél

2 evőkanál mustár

1 kg csont nélküli sertéskaraj

2 fej vörös hagyma

1 nagyobb sütnivaló burgonya kockára vágva

1 nagyobb édesburgonya kockára vágva

2 nagyobb sárgarépa

2 evőkanál olívaolaj

kétszer fél teáskanál só

őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A mustárt, a szétzúzott fokhagymát, fél teáskanál sót és a kakukkfüvet összekeverjük, majd a keveréket a sertéshúsra kenjük, és szobahőmérsékleten 30 percen hagyjuk pácolódni.

A zöldségeket egy tepsibe tesszük, hozzáadjuk a másik fél teáskanál sót, borsot és az olívaolajat, összekeverjük és 25 percre a sütőbe tesszük.

A hús a zöldségek közé tesszük, majd további 60 percet sütjük.

Ha megsült, a húst kitesszük egy vágódeszkára, lefedjük alufóliával, és hagyjuk állni 15 percet, mielőtt szeletelni kezdenénk. Ezalatt a zöldségeket visszatesszük a kikapcsolt sütőbe, hogy melegen tartsuk.

Szeletelve, a zöldségekkel együtt tálaljuk.