Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű levél
2 evőkanál mustár
1 kg csont nélküli sertéskaraj
2 fej vörös hagyma
1 nagyobb sütnivaló burgonya kockára vágva
1 nagyobb édesburgonya kockára vágva
2 nagyobb sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
kétszer fél teáskanál só
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A mustárt, a szétzúzott fokhagymát, fél teáskanál sót és a kakukkfüvet összekeverjük, majd a keveréket a sertéshúsra kenjük, és szobahőmérsékleten 30 percen hagyjuk pácolódni.
A zöldségeket egy tepsibe tesszük, hozzáadjuk a másik fél teáskanál sót, borsot és az olívaolajat, összekeverjük és 25 percre a sütőbe tesszük.
A hús a zöldségek közé tesszük, majd további 60 percet sütjük.
Ha megsült, a húst kitesszük egy vágódeszkára, lefedjük alufóliával, és hagyjuk állni 15 percet, mielőtt szeletelni kezdenénk. Ezalatt a zöldségeket visszatesszük a kikapcsolt sütőbe, hogy melegen tartsuk.
Szeletelve, a zöldségekkel együtt tálaljuk.