Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál kakukkfű levél

2 evőkanál mustár

1 kg csont nélküli sertéskaraj

2 fej vörös hagyma

1 nagyobb sütnivaló burgonya kockára vágva

1 nagyobb édesburgonya kockára vágva

2 nagyobb sárgarépa

2 evőkanál olívaolaj

kétszer fél teáskanál só

őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A mustárt, a szétzúzott fokhagymát, fél teáskanál sót és a kakukkfüvet összekeverjük, majd a keveréket a sertéshúsra kenjük, és szobahőmérsékleten 30 percen hagyjuk pácolódni.

A zöldségeket egy tepsibe tesszük, hozzáadjuk a másik fél teáskanál sót, borsot és az olívaolajat, összekeverjük és 25 percre a sütőbe tesszük.

A hús a zöldségek közé tesszük, majd további 60 percet sütjük.

Ha megsült, a húst kitesszük egy vágódeszkára, lefedjük alufóliával, és hagyjuk állni 15 percet, mielőtt szeletelni kezdenénk. Ezalatt a zöldségeket visszatesszük a kikapcsolt sütőbe, hogy melegen tartsuk.

Szeletelve, a zöldségekkel együtt tálaljuk.