Hozzávalók:

1 közepes nagyságú tök
pici ecet
50 dkg darált sertéshús

bors
fűszerkeverék
1 pohár tejföl
1 tojás
zsemlemorzsa
5 dkg sajt

Elkészítés:

A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.
A darált húst ízlés szerint átfűszerezzük, tejföllel jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a két fél tökbe töltjük.
Tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsás tejföllel. Alufóliába tekerjük, végül addig sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és kevés apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.