Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés samosa

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

5 evőkanál olvasztott vaj

10-12 evőkanál víz

fél kávéskanál só

fél kávéskanál curry

A töltelékhez:

2 csirkecomb

2 lilahagyma

1 paradicsom

fél pritaminpaprika

curry

gyömbér

bors

Elkészítés:

A lisztet összekevertjük a sóval és a curryvel, összemorzsoljuk a vajjal, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.

Gyúródeszkán simára gyúrtjuk, és folpackba csomagolva fél órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Amíg a tészta pihent, a csirkecombokat kifilézzük, egészen apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, curryvel és egy kis gyömbérrel. Kevés olajat melegítünk, és a húst megpirítjuk. A megsült csirkét félretesszük.

Az edénybe öntünk kevés olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel és gyömbérrel. Pár percig pirítjuk, majd összekeverjük a hússal, és félretesszük.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, mindegyiket egészen vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A körök egyik felébe húsos tölteléket kanalazunk, ráhajtjuk a tészta másik felét, majd a széleit megsodorjuk, és villával bebordázzuk. Forró olajban időnként megforgatva néhány perc alatt megsütjük.