Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
5 evőkanál olvasztott vaj
10-12 evőkanál víz
fél kávéskanál só
fél kávéskanál curry
A töltelékhez:
2 csirkecomb
2 lilahagyma
1 paradicsom
fél pritaminpaprika
curry
gyömbér
só
bors
Elkészítés:
A lisztet összekevertjük a sóval és a curryvel, összemorzsoljuk a vajjal, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
Gyúródeszkán simára gyúrtjuk, és folpackba csomagolva fél órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Amíg a tészta pihent, a csirkecombokat kifilézzük, egészen apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, curryvel és egy kis gyömbérrel. Kevés olajat melegítünk, és a húst megpirítjuk. A megsült csirkét félretesszük.
Az edénybe öntünk kevés olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel és gyömbérrel. Pár percig pirítjuk, majd összekeverjük a hússal, és félretesszük.
A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, mindegyiket egészen vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A körök egyik felébe húsos tölteléket kanalazunk, ráhajtjuk a tészta másik felét, majd a széleit megsodorjuk, és villával bebordázzuk. Forró olajban időnként megforgatva néhány perc alatt megsütjük.