Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

5 evőkanál olvasztott vaj

10-12 evőkanál víz

fél kávéskanál só

fél kávéskanál curry

A töltelékhez:

2 csirkecomb

2 lilahagyma

1 paradicsom

fél pritaminpaprika

curry

gyömbér

bors

Elkészítés:

A lisztet összekevertjük a sóval és a curryvel, összemorzsoljuk a vajjal, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.

Gyúródeszkán simára gyúrtjuk, és folpackba csomagolva fél órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Amíg a tészta pihent, a csirkecombokat kifilézzük, egészen apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, curryvel és egy kis gyömbérrel. Kevés olajat melegítünk, és a húst megpirítjuk. A megsült csirkét félretesszük.

Az edénybe öntünk kevés olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel és gyömbérrel. Pár percig pirítjuk, majd összekeverjük a hússal, és félretesszük.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, mindegyiket egészen vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A körök egyik felébe húsos tölteléket kanalazunk, ráhajtjuk a tészta másik felét, majd a széleit megsodorjuk, és villával bebordázzuk. Forró olajban időnként megforgatva néhány perc alatt megsütjük.