Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés gombás rétes batyu

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 fej lila hagyma

40 dkg csirkehús (mell, comb)

2 natúr tömlős krémsajt

1 csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 csomag réteslap

40 dkg gomba

só,bors,olaj, tört chili paprika

A körethez:

50 dkg mexikói zöldségkeverék

margarin a pároláshoz

Elkészítés:

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés chilivel megszórjuk.

A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon lepirítjuk, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, gombát. Addig pároljuk, míg a leve el nem föl. Megszórjuk összevágott petrezselyem zölddel.

A rétes lapokat 3 lapra szedjük, 4-be vágjuk és krémsajttal megkenjük, gombát és a húst ráhalmozzuk. Lilahagymát felkarikázzuk és rátesszük a tetejére.

A rétes lapokat batyura hajtjuk úgy, hogy ne szakadjon ki.

Forró bő olajba arany barnára sütjük úgy, hogy a hajtások alul legyenek először, átfordítjuk.

Margarinon a mexikói zöldségkeveréket megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.