Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csicsóka krémleves

Hozzávalók:

4 nagyobb csicsóka

3 angol zeller szár

1 ek kukoricaliszt

2 dkg vaj

3 dl teljes tej (házi tej)

színes bors

1 babérlevél

szerecsendió

4 kelbimbó

2 cikk fokhagyma

2 ek olaj

Elkészítése:

A csicsókát alaposan megmossuk, a szárzellert úgyszintén, és kisebb darabokra vágjuk.

Olvasztott vajon dinszteljük, és felöntjük 1 l vízzel.

Fűszerezzük, és megfőzzük, majd pürésítjük.

A kukoricalisztből habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez, amit kiforralunk néhány perc alatt.

Az olajon barnulásig pirítjuk a fokhagymát, néhány percig pirítjuk a levelekre szedett kelbimbókat, majd kiszedjük papírtörlőre, és a forró leves tetején tálaljuk.