Hozzávalók:
80 dkg hámozott konzerv paradicsom
40 dkg csicseriborsó konzerv lecsöpögtetve
10 dkg vöröshagyma apróra kockázva
2 buci gerezd fokhagyma
1 l víz
2 tk só
1/2 tk frissen őrölt bors
2 ek olaj
1 tk szárított bazsalikom
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
3 tk pizza fűszerkeverék
1 tk étkezési szódabikarbóna
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát a sóval az olajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a fokhagymát is, és amint illata lesz, beleöntjük a paradicsomot.
Beleszórjuk a szódabikarbónát, felöntjük a vízzel, fűszerezzük a szárított fűszerekkel (amelyiket nem szeretjük a 3 közül, elhagyhatjuk), és hagyjuk felforrni.
Ha felforrt, botmixeljük, hozzákeverjük a csicseriborsót, majd megborsozzuk és reszelt sajttal tálaljuk.