Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cseresznyekrémes brownie

Hozzávalók:

2 dl tej
22 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 dkg szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
10 dkg tejföl

A krémhez:

20 dkg cseresznye magozva
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
10 dkg puha vaj

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a kakaóporral, csipet sóval. A tejet a vajjal és a cukorral olvadásig melegítjük, hozzákeverjük a kakaóporos lisztet, végül a tojásokat és a tejfölt. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben megsütjük.
A krémhez a magozott cseresznyéből 15 dkg-ot leturmixolunk, egy lábasban felforraljuk. A pudingport 1 dl vízzel simára keverjük, beleöntjük a turmixolt cseresznyéhez és pudinggá főzzük és kihűtjük.
A porcukrot kihabosítjuk a puha vajjal, hozzákeverjük a kihűlt cseresznyés pudingot, majd beleszórjuk a félretett cseresznyét, végül a kihűlt tésztára egyenletesen elkenjük. Tegyük be a hűtőbe, hagyjuk picit keményedni a krémet. Csokoládéba mártott cseresznyével és folyékony csokit rácsorgatva is díszíthetjük, ám ez elhagyható, úgy is isteni finom.