Hozzávalók:

A tésztához:

3 egész tojás

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom leve és héja

0,8 dl olaj

0,8 dl víz

19 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

A mázhoz:

10 dkg porcukor

1 citrom frissen leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és a lereszelt héját, majd jó habosra verjük. Belemérjük a vizet, az olajat, a lisztet és a sütőport, ezzel is elkeverjük.

Ekkor forgatjuk hozzá a tojások felvert habját, óvatosan, ügyelve, hogy ne törjük össze. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát, majd a sütőbe tesszük, és ötven perc alatt készre sütjük.

Míg hűl a tészta, a porcukrot kis tálba szitáljuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, és keményre habosítjuk, majd a tésztára csurgatjuk.