Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Brokkolisaláta ropogós baconnel

Hozzávalók:

10 dkg szalonna

egy fej brokkoli

1 csésze majonéz

1 evőkanál almaecet

2 szál újhagyma

kevés cukor

mandula

Elkészítés:

A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A piros, kiszedjük papírtörlőre és hagyjuk lecsöpögni.

A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük, majd bő, sós vízben 3-5 perc alatt megpároljuk. Azonnal hideg, jeges vízbe szedjük, hogy szép zöld maradjon a színe.

A mártáshoz egy tálban összekeverjük a majonézt, az apróra vágott hagymát, a cukrot, az almaecetet és a mazsolát. Ehhez hozzáadjuk a brokkolit és néhány órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk a maggal és a ropogós szalonnával.