Hozzávalók:

10 dkg szalonna

egy fej brokkoli

1 csésze majonéz

1 evőkanál almaecet

2 szál újhagyma

kevés cukor

mandula

Elkészítés:

A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A piros, kiszedjük papírtörlőre és hagyjuk lecsöpögni.

A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük, majd bő, sós vízben 3-5 perc alatt megpároljuk. Azonnal hideg, jeges vízbe szedjük, hogy szép zöld maradjon a színe.

A mártáshoz egy tálban összekeverjük a majonézt, az apróra vágott hagymát, a cukrot, az almaecetet és a mazsolát. Ehhez hozzáadjuk a brokkolit és néhány órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk a maggal és a ropogós szalonnával.