Hozzávalók:
10 dkg szalonna
egy fej brokkoli
1 csésze majonéz
1 evőkanál almaecet
2 szál újhagyma
kevés cukor
mandula
só
Elkészítés:
A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A piros, kiszedjük papírtörlőre és hagyjuk lecsöpögni.
A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük, majd bő, sós vízben 3-5 perc alatt megpároljuk. Azonnal hideg, jeges vízbe szedjük, hogy szép zöld maradjon a színe.
A mártáshoz egy tálban összekeverjük a majonézt, az apróra vágott hagymát, a cukrot, az almaecetet és a mazsolát. Ehhez hozzáadjuk a brokkolit és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk a maggal és a ropogós szalonnával.