Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bazsalikomos vöröslencse „pogácsa”

Hozzávalók:

25 dkg vöröslencse
egy fél közepes cukkini
1 tojás
1 hagyma és 2 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 tk római kömény
1/2 tk koriandermag
1/2 tk görögszénamag
1,5 ek olivaolaj
4 ek zsemlemorzsa+még valamennyi a beleforgatáshoz
1 csokor friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:

A lencsét kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben fedő alatt puhára főzzük. Akkor van kész, ha az összes vizet felszívta, de azért ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Amíg fő, lereszeljük a cukkinit, összeturmixoljuk a meghámozott hagymát és fokhagymát. Mozsárban összetörtjük a fűszereket.
Amikor megfőtt a lencse, összekeverjük a lereszelt, és picit kinyomkodott cukkinivel, aztán mehet bele az összeturmixolt fokhagyma-hagyma, a fűszerek, az olívaolaj és az elkevert tojás is. Annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy éppen összeálljon formázhatóra, de még lágy maradjon. Félretesszük egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig a masszából lapos pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elhelyezzük a pogácsákat rajta, és 20-25 perc alatt készre sütjük.