Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojás sárgája (a fehérje az kell majd a hajtogatásnál)
1 dkg élesztő
2 dl tejföl vagy amennyit felvesz
só
sajt
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a többi összetevőt is. Az élesztőt kevés tejjel kis cukorral felfuttatjuk.
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen sem túl lágy, sem túl keményt a tésztánk.
Lisztezett deszkánt kinyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével, összehajtjuk és negyed órán át pihentetjük. Ezt megismételjük háromszor.
Ezután ismét kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, a közepére teszünk a lekvárból, majd papucsot formázunk belőle.
190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, húsz perc alatt készre sütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.