Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Avokádóhab sült céklával

Hozzávalók:

2 közepes cékla

2 érett avokádó

fél citrom

1 teáskanál mustár

4-5 evőkanál tejföl vagy görög joghurt

só, bors

Elkészítés:

A céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, és vékonyan felszeleteljük.

Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, a húsukat kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáfacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt – vagy görög joghurtot – és botmixerrel krémesre, selymesre, habosra mixeljük.

Az avokádós kencét habzsákba tesszük, és a céklaszeletekkel tányérokra rétegezzük, mintha fenyő lenne.