Hozzávalók:
3,5 dl tej
2 dkg étkezési keményítő
4 tojássárgája
1 rúd vanília
3 ek cukor
1 nagyobb alma
1 csomag leveles tészta
1 kisebb tojás
2 ek cukor
Elkészítés:
A tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a cukrot. Ezután 5-6 perc alatt, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és kisebb kockákra vágjuk, majd a pudingba keverjük.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. 4 db-ot bevágunk rácsosra úgy, hogy elindulunk az egyik szélétől, és párhuzamosan a szélével ejtünk 4-5 bevágást, majd pár mm-re tőle kicsit eltolva kezdjük el a bemetszéseket, így amikor kézbe fogjuk a tésztalapot, és kissé széthúzzuk, szép rácsos mintát kapunk.
A négy, bevágások nélküli lapra halmozzuk az almatölteléket, a szélüket lekenjük tojással, és mindegyikre rárakjuk a rácsos tésztalapot. Ezt is lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amíg aranybarnára pirulnak a párnák.