Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almás sütőtökleves chorizzóval

Hozzávalók:

1,2 kg sütőtök
1 alma
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3 ek méz
1,2 l szárnyas alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 dl kókusztej

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, és úgy ahogy van, a sütőbe tesszük, puhára sütjük (nem kell bíbelődni a hámozással). A vajon karamellizáljuk a mézet, a hagymát tisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a mézes vajon megpirítjuk.
Felöntjük az alaplével, belerakjuk a meghámozott, feldarabolt almát. Mikor elkészült a sütőtök, azt is belekanalazzuk a héjából.
Összeforraljuk, majd botmixerrel vagy egy kis hűtés után turmixgépben pürésítjük. Viszonylag sűrű levest fogunk kapni, ezért felöntjük híg kókusztejjel. Jöhet az ízesítés: só, bors, chili, szerecsendió, kakukkfű tetszés szerint.
A chorizzót apró darabokra vágjuk, egy serpenyőben alaposan lepirítjuk, és a leveshez adjuk betétként.