Hozzávalók:

1,2 kg sütőtök
1 alma
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3 ek méz
1,2 l szárnyas alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 dl kókusztej

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, és úgy ahogy van, a sütőbe tesszük, puhára sütjük (nem kell bíbelődni a hámozással). A vajon karamellizáljuk a mézet, a hagymát tisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a mézes vajon megpirítjuk.
Felöntjük az alaplével, belerakjuk a meghámozott, feldarabolt almát. Mikor elkészült a sütőtök, azt is belekanalazzuk a héjából.
Összeforraljuk, majd botmixerrel vagy egy kis hűtés után turmixgépben pürésítjük. Viszonylag sűrű levest fogunk kapni, ezért felöntjük híg kókusztejjel. Jöhet az ízesítés: só, bors, chili, szerecsendió, kakukkfű tetszés szerint.
A chorizzót apró darabokra vágjuk, egy serpenyőben alaposan lepirítjuk, és a leveshez adjuk betétként.