Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg finomliszt

20 dkg cukor

15 dkg margarin

2 tojás

2 teáskanál vaníliaaroma

3 közepes db alma

0,5 csomag sütőpor

1 dl tej

1 teáskanál fahéj

0,5 citromból nyert citromlé

A habhoz:

2 tojásfehérje

1 csipet só

5 dkg cukor

kevés fahéj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és megforgatjuk a citromlében.

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, majd a felolvasztott margarint, a fahéjat, és a tejjel eldolgozzuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos masszánkba.

Végül beleforgatjuk a lereszelt almákat.

Muffinpapírral bélelt sütőformába töltjük a tésztát, és 15 perc alatt, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Közben a habhoz a tojásfehérjéhez adjuk a sót, és lágyan felverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habunk nem lesz. A habot habzsákból rányomjuk a muffinok tetejére, majd csökkentett hőfokon további 8 perc alatt készre sütjük.