Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
20 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojás
2 teáskanál vaníliaaroma
3 közepes db alma
0,5 csomag sütőpor
1 dl tej
1 teáskanál fahéj
0,5 citromból nyert citromlé
A habhoz:
2 tojásfehérje
1 csipet só
5 dkg cukor
kevés fahéj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és megforgatjuk a citromlében.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, majd a felolvasztott margarint, a fahéjat, és a tejjel eldolgozzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos masszánkba.
Végül beleforgatjuk a lereszelt almákat.
Muffinpapírral bélelt sütőformába töltjük a tésztát, és 15 perc alatt, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Közben a habhoz a tojásfehérjéhez adjuk a sót, és lágyan felverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habunk nem lesz. A habot habzsákból rányomjuk a muffinok tetejére, majd csökkentett hőfokon további 8 perc alatt készre sütjük.