Hozzávalók:

50 dkg sütőtök

4 alma

1 leveskocka

bors

A karamellizált hagymához:

4 fej vöröshagyma

2 ek vaj

csipet só

csipet szódabikarbóna

Elkészítés:

A leveshez a sütőtököt kettévágjuk, a magját kikaparjuk és megsütjük. A sült tök húsát kikanalazzuk.

Az almát kevés vízben puhára pároljuk, majd a sütőtökkel együtt pépesre turmixoljuk. 8 dl forró vízben 1 leveskockát feloldunk, ezt ráöntjük a pépre, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és a lábasban felhevített vajra szórjuk. Finoman sózzuk, jól elkeverjük, és nagyjából 5 percig pirítjuk. Ekkor kerül bele a szódabikarbóna, további 20 percen át, időözönként megkevergetve folytatjuk a pirítást.

A levest mélytányérba szedjük, ráhelyezzük a karamellizált hagymát és forrón kínáljuk.