Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
4 alma
1 leveskocka
só
bors
A karamellizált hagymához:
4 fej vöröshagyma
2 ek vaj
csipet só
csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
A leveshez a sütőtököt kettévágjuk, a magját kikaparjuk és megsütjük. A sült tök húsát kikanalazzuk.
Az almát kevés vízben puhára pároljuk, majd a sütőtökkel együtt pépesre turmixoljuk. 8 dl forró vízben 1 leveskockát feloldunk, ezt ráöntjük a pépre, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és a lábasban felhevített vajra szórjuk. Finoman sózzuk, jól elkeverjük, és nagyjából 5 percig pirítjuk. Ekkor kerül bele a szódabikarbóna, további 20 percen át, időözönként megkevergetve folytatjuk a pirítást.
A levest mélytányérba szedjük, ráhelyezzük a karamellizált hagymát és forrón kínáljuk.