Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos-sonkás ravioli

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
3 tojás
kevés olaj

A töltelékhez:

25 dkg ricotta
20 dkg sonka
mustár
só, bors
hagyma lereszelve
tejföl

A sajtmártáshoz:

15 dkg vaj
0,5 dl tejszín
reszelt sajt
keményítő
bors

Elkészítés:

A tészta összetevőit összekeverjük, gyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk és kis késsel kisebb négyzeteket vágunk belőle.
A töltelékhez a ricottát ízesítjük mustárral, sóval, borssal, reszelt hagymával, sonkával, tejföllel, majd egy tésztalapra egy kanál tölteléket teszünk, ráhelyezzük a másik lapot, majd a széleit villa segítségével lenyomkodjuk.
Sós, lobogó vízben több részletben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük.
Közben a sajtmártáshoz felolvasztjuk a vajat, beletesszük a reszelt sajtot, fűszerezzük, és összeforraljuk a tejszínnel.
A forró szósszal leöntjük a tésztát, és tálaljuk!