Hozzávalók:
4 édesburgonya
1 evőkanál olívaolaj
negyed csésze tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0,5 csésze mozzarella
0,5 csésze cheddar
4 csík bacon, apróra vágva ropogósra sütve
Elkészítés:
Az édesburgonyát megszurkáljuk, majd 200 fokon ötven percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk, és egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét úgy, hogy a héj mellett maradjon egy vékony réteg burgonya.
A kiszedett belét egy tálban összekeverjük a tejjel, sózzuk és borsozzuk, majd ízesítjük bazsalikommal és a bacon egy kis részét is belekeverjük, majd krémesre dolgozzuk.
A héjakat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és tíz perc alatt ropogósra sütjük, és ezután töltjük meg őket a krémmel, és újabb 15 percig sütjük. Ha kész, meglocsoljuk olívaolajjal és tálaljuk.