Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesburgonya csónak

Hozzávalók:

4 édesburgonya
1 evőkanál olívaolaj
negyed csésze tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0,5 csésze mozzarella
0,5 csésze cheddar
4 csík bacon, apróra vágva ropogósra sütve

Elkészítés:

Az édesburgonyát megszurkáljuk, majd 200 fokon ötven percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk, és egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét úgy, hogy a héj mellett maradjon egy vékony réteg burgonya.
A kiszedett belét egy tálban összekeverjük a tejjel, sózzuk és borsozzuk, majd ízesítjük bazsalikommal és a bacon egy kis részét is belekeverjük, majd krémesre dolgozzuk.
A héjakat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és tíz perc alatt ropogósra sütjük, és ezután töltjük meg őket a krémmel, és újabb 15 percig sütjük. Ha kész, meglocsoljuk olívaolajjal és tálaljuk.