Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tradicionális töltött paprika

Hozzávalók:

A paradicsommártáshoz:

30 dkg sűrített paradicsom

10 dkg sertészsír

12 dkg finomliszt

1 közepes vöröshagyma

1 teáskanál só

1 zellerlevél

8 dl csontlé

A töltelékhez:

1 kg darált sertéshús

5 dkg sertészsír

1 nagy vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 teáskanál só

5 g fekete bors

3 tojás

25 dkg rizs

+ a paprika, amibe töltjük, 15-20 db, attól függ, mekkorát sikerül vásárolni

Elkészítés:

A paradicsommártáshoz a zsírt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük a forró csontlével, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.

A mártásba tesszük a zellerlevelet és a vöröshagymát, majd fél óra alatt készre főzzük.

A töltelékhez a rizst félig megfőzzük, kihűtjük. A vöröshagymát a zsíron megpároljuk. A fokhagymát lereszeljük.

A darált húsból, vöröshagymából, rizsből, tojásból elkészítjük a paprikák töltelékét, amit fokhagymával, sóval, borssal ízesítünk.

A paprikákat előkészítjük a töltéshez: megmossuk, kicsumázzuk. Megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Fontos, hogy üregmentesen töltsük őket, ha nem így teszünk, a paprika összeesik. Túl sok tölteléket se tegyünk bele, mert a paprika szétrepedhet. (Ha szeretnénk, készíthetünk gombócokat a töltelékből. Ebben az esetben kevesebb paprikát használunk.)

A töltött paprikákat a forró paradicsommártásba helyezzük, majd készre főzzük. Keverni nem szabad, ezért rázogatással készítjük. Ha a mártás túl kevés, természetesen vízben is főzhetjük a paprikákat.