Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

4 tojás

12 dkg búzadara

2 csomag vaníliás cukor

só ízlés szerint

4 dl tejföl

1 citromból nyert citromhéj

5 dkg porcukor

Elkészítés:

Alaposan áttörtjük a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük az öntetet, ehhez a tejfölt kikeverjük a maradék tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.

A vizes kézzel készített gombócokat tűzálló tálba rakosgatjuk szépen, nyakon öntjük az öntettel, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 20-30 percre. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.