Hozzávalók:

1 adag rétestészta

A töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

20 dkg habtejszín

1,2 kg kelkáposzta

15 dkg reszelt ementáli sajt

1 csipet reszelt szerecsendió

20 dkg lisztes burgonya

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1 tojás

fekete bors

cayenne-i bors

1 csomó petrezselyem

Elkészítés:

A kelkáposztát nyolcfelé vágjuk, megmossuk és felaprítjuk. Leöblítjük a petrezselymet, megszárítjuk és összevágjuk. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A kelkáposztát, a petrezselymet és a burgonyát robotgépben finomra aprítjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Összekeverjük a sajttal, a tejszínnel és a finomra aprított hozzávalókkal. Megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval.

A tészta minden lapját lekenjük olajjal, és 3 réteget rakunk egymásra, ráterítjük a töltelék felét és felgöngyöljük. Majd ezt addig végezzük, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé, 45–50 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor bekenjük a maradék vajjal és a sütés közben kicsorgó folyadékkal.