A tésztához:

10 dkg cukor

5 tojás fehérje

27 dkg porcukor

18 dkg mandulaliszt

1 dkg cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:

20 dkg étcsokoládé

2,5 dkg vaj

20 dkg habtejszín

Elkészítés:

A porcukrot, a kakaóport és a mandulalisztet edénybe szitáljuk, a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, folyamatosan hozzád adagoljuk a cukrot, amíg kemény habot kapunk. Először kevés habot adjunk a száraz hozzávalókhoz, elkeverjük, a habot tovább adagolva összedolgozzuk. Addig kevergetjük, amíg a porcukor felolvad, és egy enyhén folyós masszát kapunk.

A masszát habzsákba töltjük, pici kupacokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsikre. A tészták ne érjenek össze, mert terülnek. Félretesszük, és hagyjuk, hogy a tészták száradjanak. 1 óra szükséges hozzá. Akkor jó, ha az ujjunkkal érintve nem ragad hozzánk.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A macaronokat 10-12 perc alatt megsütjük. Ellenőrzésképpen megnyomkodjuk, hogy nem puhák-e még.

A csokit a vajjal kimérjük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt. Krémes állagúvá keverjük. A kihűlt makaronokat bőven megtöltjük. Hűtőben lehűtjük, és szobahőmérsékleten tálaljuk.