Hozzávalók:

1 fej közepes fej vöröshagyma

1 zöld pritaminpaprika

1 fokhagymagerezd

2 sárgarépa

40 dkg csirkemell

20 dkg tészta tagliatelle

olívaolaj

őrölt bors

1/2 csomag tejszínes fokhagymás csirke alap

1 kiskanál mustár

Elkészítés:

Az alaposan megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk.

A megtisztított vöröshagymát, a paprikát és a répát vékony csíkokra szeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk, majd a húshoz adjuk. Pár percig együtt pirítjuk.

Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd hozzáadjuk a mustárt, a fél csomag alapot és készre főzzük. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát. Az elkészült raguval tálaljuk. Bármilyen szezon zöldséggel készíthetjük.