Hozzávalók:

Az alaphoz:

50 dkg keksz

20 dkg margarin

A töltelékhez:

3 lime

3 tojássárgája

40 dkg cukrozott sűrített tej

A díszítéshez:

1 zöldcitrom reszelt héja

2 dl habtejszín

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, vagy egy zacskóba téve nyújtófa segítségével, konyharuha alatt összetörjük. A vajat felolvasztjuk, majd a darált keksszel összegyúrjuk. Egy piteformába nyomkodjuk a pereméit is fedve, és a 200 fokra előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. Ekkor kivesszük, hagyjuk hűlni.

A tojások sárgáját és a lime lereszelt héját egy keverőtálban fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, és habverő segítéségével kikeverjük, ezután pedig belenyomjuk a lime levét is, egyenletesen elkeverjük.

A már langyosra hűlt keksz alapba öntjük a krémet, és visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon további 15 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, de a közepe enyhén remegős marad. Vigyázzunk, ne süssük túl barnára.

A hideg habtejszínt egy keverőtálban keményre verünk, egy nyomózsákba töltve a kihűlt pitét díszítjük, majd a zöldcitrom héját lereszeljük, és megszórjuk a habkupacokat.