Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldcitromos pite

Hozzávalók:

Az alaphoz:

50 dkg keksz

20 dkg margarin

A töltelékhez:

3 lime

3 tojássárgája

40 dkg cukrozott sűrített tej

A díszítéshez:

1 zöldcitrom reszelt héja

2 dl habtejszín

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, vagy egy zacskóba téve nyújtófa segítségével, konyharuha alatt összetörjük. A vajat felolvasztjuk, majd a darált keksszel összegyúrjuk. Egy piteformába nyomkodjuk a pereméit is fedve, és a 200 fokra előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. Ekkor kivesszük, hagyjuk hűlni.

A tojások sárgáját és a lime lereszelt héját egy keverőtálban fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, és habverő segítéségével kikeverjük, ezután pedig belenyomjuk a lime levét is, egyenletesen elkeverjük.

A már langyosra hűlt keksz alapba öntjük a krémet, és visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon további 15 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, de a közepe enyhén remegős marad. Vigyázzunk, ne süssük túl barnára.

A hideg habtejszínt egy keverőtálban keményre verünk, egy nyomózsákba töltve a kihűlt pitét díszítjük, majd a zöldcitrom héját lereszeljük, és megszórjuk a habkupacokat.