Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szalonnás töltött gomba

Hozzávalók:

8 közepes csiperkegomba

8 szelet szalonna

2 közepes fej vöröshagyma

1-1 zöld és piros kaliforniai paprika

4 evőkanál mascarpone

só ízlés szerint

őrölt fekete bors ízlés szerint

2 teáskanál Worcester szósz

Elkészítés:

Megmossuk a gombákat, óvatosan kitörjük a szárukat. A szárakat ne dobjuk ki, hanem vágjuk apróra.

A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a szalonnát is felvagdaljuk, illetve a színes paprikákat is hasonló méretűre vágjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és pirítsuk üvegesre a hagymát, bacont és az apróra vágott gombaszárakat, majd a pritaminpaprikákat.

Tegyük egy edénybe a hagymás keveréket, és adjuk hozzá a mascarponét, sót, borsot és worcester szószt. Keverjük jól össze, majd töltsük meg vele a gombákat.

A töltött gombafejeket 20-25 perc alatt készre sütjük.