Hozzávalók:

8 közepes csiperkegomba

8 szelet szalonna

2 közepes fej vöröshagyma

1-1 zöld és piros kaliforniai paprika

4 evőkanál mascarpone

só ízlés szerint

őrölt fekete bors ízlés szerint

2 teáskanál Worcester szósz

Elkészítés:

Megmossuk a gombákat, óvatosan kitörjük a szárukat. A szárakat ne dobjuk ki, hanem vágjuk apróra.

A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a szalonnát is felvagdaljuk, illetve a színes paprikákat is hasonló méretűre vágjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és pirítsuk üvegesre a hagymát, bacont és az apróra vágott gombaszárakat, majd a pritaminpaprikákat.

Tegyük egy edénybe a hagymás keveréket, és adjuk hozzá a mascarponét, sót, borsot és worcester szószt. Keverjük jól össze, majd töltsük meg vele a gombákat.

A töltött gombafejeket 20-25 perc alatt készre sütjük.