Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
20 dkg sonka (kockákra vágva)
1 nagy db vöröshagyma (felaprítva)
3 gerezd fokhagyma (felaprítva)
3 közepes db sárgarépa (kockákra vágva)
2 közepes db fehérrépa (kockákra vágva)
3 közepes szár halványító zeller (kockákra vágva)
2 db édesburgonya (kockákra vágva)
10 dkg sütőtök (kockákra vágva)
20 g sűrített paradicsom (2 evőkanál paradicsompüré)
15 dkg konzerv paradicsom (kockákra vágva)
1 l alaplé
20 dkg tészta 3 db babérlevél
15 dkg fejtett bab
15 dkg fehérbab
10 dkg kelkáposzta (vagy bébi spenótlevél apróra vágva)
2 szál rozmaring
2 ek bazsalikom (apróra vágva)
10 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
Mindent meghámozunk, felaprítunk. Felforrósítsuk az olajat, rádobjuk a sonka kockákat, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.
Ha megpuhultak hozzáadjuk az édesburgonyát, a tököt, a zellerszárt, a rozmaringot és a répákat. Pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Jól elkeverjük, majd felöntsük az alaplével, a konzerv paradicsommal, és hozzáadjuk a babérleveleket.
Felforraljuk, majd közepes hőfokon főzzük tovább. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát.
Ha már a tészta és a zöldségek is majdnem készen vannak, hozzáadjuk a kétféle babot, ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, és ha kell, akkor fűszerezzük. Ha kelkáposztát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.
Ha elkészült, akkor keverjük bele a bazsalikomot, illetve a bébi spenótot, hogyha azt választottuk a kelkáposzta helyett. Tálaljuk parmezán forgáccsal a tetején.