Hozzávalók:

2 ek olívaolaj

20 dkg sonka (kockákra vágva)

1 nagy db vöröshagyma (felaprítva)

3 gerezd fokhagyma (felaprítva)

3 közepes db sárgarépa (kockákra vágva)

2 közepes db fehérrépa (kockákra vágva)

3 közepes szár halványító zeller (kockákra vágva)

2 db édesburgonya (kockákra vágva)

10 dkg sütőtök (kockákra vágva)

20 g sűrített paradicsom (2 evőkanál paradicsompüré)

15 dkg konzerv paradicsom (kockákra vágva)

1 l alaplé

20 dkg tészta 3 db babérlevél

15 dkg fejtett bab

15 dkg fehérbab

10 dkg kelkáposzta (vagy bébi spenótlevél apróra vágva)

2 szál rozmaring

2 ek bazsalikom (apróra vágva)

10 dkg parmezán sajt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mindent meghámozunk, felaprítunk. Felforrósítsuk az olajat, rádobjuk a sonka kockákat, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.

Ha megpuhultak hozzáadjuk az édesburgonyát, a tököt, a zellerszárt, a rozmaringot és a répákat. Pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Jól elkeverjük, majd felöntsük az alaplével, a konzerv paradicsommal, és hozzáadjuk a babérleveleket.

Felforraljuk, majd közepes hőfokon főzzük tovább. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát.

Ha már a tészta és a zöldségek is majdnem készen vannak, hozzáadjuk a kétféle babot, ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, és ha kell, akkor fűszerezzük. Ha kelkáposztát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.

 Ha elkészült, akkor keverjük bele a bazsalikomot, illetve a bébi spenótot, hogyha azt választottuk a kelkáposzta helyett. Tálaljuk parmezán forgáccsal a tetején.