Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Minestrone leves

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj

20 dkg sonka (kockákra vágva)

1 nagy db vöröshagyma (felaprítva)

3 gerezd fokhagyma (felaprítva)

3 közepes db sárgarépa (kockákra vágva)

2 közepes db fehérrépa (kockákra vágva)

3 közepes szár halványító zeller (kockákra vágva)

2 db édesburgonya (kockákra vágva)

10 dkg sütőtök (kockákra vágva)

20 g sűrített paradicsom (2 evőkanál paradicsompüré)

15 dkg konzerv paradicsom (kockákra vágva)

1 l alaplé

20 dkg tészta 3 db babérlevél

15 dkg fejtett bab

15 dkg fehérbab

10 dkg kelkáposzta (vagy bébi spenótlevél apróra vágva)

2 szál rozmaring

2 ek bazsalikom (apróra vágva)

10 dkg parmezán sajt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mindent meghámozunk, felaprítunk. Felforrósítsuk az olajat, rádobjuk a sonka kockákat, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.

Ha megpuhultak hozzáadjuk az édesburgonyát, a tököt, a zellerszárt, a rozmaringot és a répákat. Pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Jól elkeverjük, majd felöntsük az alaplével, a konzerv paradicsommal, és hozzáadjuk a babérleveleket.

Felforraljuk, majd közepes hőfokon főzzük tovább. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tésztát.

Ha már a tészta és a zöldségek is majdnem készen vannak, hozzáadjuk a kétféle babot, ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, és ha kell, akkor fűszerezzük. Ha kelkáposztát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.

 Ha elkészült, akkor keverjük bele a bazsalikomot, illetve a bébi spenótot, hogyha azt választottuk a kelkáposzta helyett. Tálaljuk parmezán forgáccsal a tetején.