Hozzávalók:

A tésztához:

22 dkg darált dió

22 dkg porcukor

25 dkg margarin

2 dkg kakaó

2 kanál rum

35 dkg liszt

A töltelékhez:

3 tojás sárgája

4 dl tej

2 ek cukor

3 ek liszt

pici vaníliás cukor

A krémhez:

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 mandula aroma

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és addig gyúrjuk, míg az egész teljesen egynemű lesz. Tegyük félre addig pihenni, amíg a tölteléket is elkészítjük.

A tojássárgáját, a tejet, a cukrot, a lisztet, és a vaníliás cukrot egy lábasban habverővel elkeverjük, majd folyamatosan kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amíg ez teljesen kihűl, addig a tojás fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is hozzátesszük.

A cukrot és a vajat robotgéppel habosra keverjük, és a többi krémhez adjuk. Végül keverjük bele a mandula aromát, ettől válik zöld színűvé, és mandula ízűvé.

A tésztát a mandula sütőformákba egyesével belapítgatjuk, és ahogy megtelik egy tepsi vele, kisütjük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta is elfogy. 5. Végül a mandulákat megtöltjük a krémmel, és hagyjuk egy éjszakát puhulni.