Hozzávalók:

30 dkg vöröslencse

15 dkg bacon

2 sárgarépa

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 chili

1 ek sűrített paradicsom

2 l alaplé

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

pirított kenyérkocka

sajt

Elkészítés:

Feldaraboljuk a szalonnát, hagymát, répát és a chilit.

A lencsét megmossuk, leszűrjük és feltesszük egy fazékban annyi húslevessel, hogy kétszer annyi legyen, mint amennyi ellepi.

Az összes többi hozzávalót beledobáljuk a paradicsompürén kívül.

Addig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul. Sűrűn kevergessük, mert ahogy sűrűsödik, könnyen leragadhat. Esetleg jöhet hozzá még egy kis húslé v. víz, de ne higítsuk túl, mert nem lesz berántva, tehát a lencse adja majd a sűrűséget. Tegyük bele a paradicsompürét.

Kóstoljuk meg és lehet utánafűszerezni. Ha jó, pürésítjük.

Forrón, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk!