Hozzávalók:

20 dkg lencse

1 nagy sárgarépa

1 alma

1 babérlevél

1 tk só

Az öntethez:

4 ek méz

0,5 citromból nyert citromlé

1 csipet só

bors ízlés szerint

2 tk magos dijoni mustár

3 ek mogyoróolaj

Elkészítés:

A lencsét pár órára beáztatjuk hideg vízbe, majd leöntjük róla vizet. Ezután felöntjük tiszta vízzel, megsózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Végül puhára főzzük, majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

A sárgarépát megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Ezután enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

Az almát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk. Ezután rányomjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint citromlével és mézzel finomítjuk.

A teljesen kihűlt lencséhez hozzáadjuk a sárgarépát és az almát, majd alaposan összekeverjük.

Ezután öntjük hozzá az öntet, óvatosan összeforgatjuk, majd hagyjuk pár órát állni, amíg az ízek kellően összeérnek.