Hozzávalók:
1 nagy konzerv főtt csicseriborsó
3 ek olívaolaj
1 tk sütőpor
2 tk őrölt római kömény
1 tk morzsolt kakukkfű
1 citrom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A gombócokhoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy késes robotgépben finomra vágjuk.
Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az olívaolajat, a sütőport, a római köményt és a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját és fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük összemixelni, annyi folyadékot adunk hozzá a csicseri levéből, hogy formázható masszát kapjunk.
A pépből diónyi gombócokat formázunk olajos kézzel, sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett 25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor fogpiszkálót szúrunk bele, megszórjuk kevés reszelt sajttal.