Hozzávalók:

1 nagy konzerv főtt csicseriborsó

3 ek olívaolaj

1 tk sütőpor

2 tk őrölt római kömény

1 tk morzsolt kakukkfű

1 citrom

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítés:

A gombócokhoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy késes robotgépben finomra vágjuk.

Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az olívaolajat, a sütőport, a római köményt és a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját és fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük összemixelni, annyi folyadékot adunk hozzá a csicseri levéből, hogy formázható masszát kapjunk.

A pépből diónyi gombócokat formázunk olajos kézzel, sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett 25 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor fogpiszkálót szúrunk bele, megszórjuk kevés reszelt sajttal.