Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házi savanyúság

Hozzávalók:

2 kígyóuborka

1 kisebb fej káposzta

4 fehér paprika

3 nagy fej hagyma

só ízlés szerint

ecet ízlés szerint

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát és a káposztát tetszés szerint (vékonyan a legjobb) legyaluljuk.

A fehér paprikát kicsumázzuk, és felszeleteljük.

A hagymát megpucoljuk, és szintén vékonyan, félszeletekre vágjuk, mindent összekeverünk és besózzuk, egy órán át állni hagyjuk.

7,5 dl vízben annyi cukrot (ezúttal én édesítőszert használtam) és ecetet keverünk el, ami egy édeskés és savanykás ízt ad.

Végül a besózott alapanyagokat összekeverjük a lével, egy nagy befőttes üvegbe töltjük, és legalább egy éjszakán át hagyjuk, hogy jól összeérjenek.

Sültekhez, rántott húsokhoz, zöldségesek tökéletesen passzol.