Hozzávalók:

3 húsos kápia paprika

10 dkg dió

1 kávéskanál őrölt római kömény

1 kávéskanál őrölt pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 szelet szikkadt kenyér, beáztatva, majd kinyomkodva

2 evőkanál paradicsompüré

2 kávéskanál cukor

1 citrom leve

1 dl olívaolaj

bors

Elkészítés:

A kápia paprikát sütőlapra tesszük, és forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Műanyag dobozba tesszük, lezárjuk, és 10-15 percet pihentetjük, majd kicsumázzuk, bőrét lehúzzuk.

A diót a köménnyel, a pirospaprikaval és a fokhagymával pépesítjük, hozzáadjuk a kenyeret, a sült paprikát, majd a cukrot, a paradicsompürét és a citromlét. Alaposan összeturmixoljuk. Most lassan hozzáadjuk az olajat, állandóan keverve, sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket mindkét oldalán megpirítjuk, ráhalmozunk a krémből, és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.