Hozzávalók:

75 dkg lila káposzta

1 ek vaj

2 fej vöröshagyma

bors

1 babérlevél

3 borókabogyó

5 dl húslevesalaplé

20 dkg alma

10 dkg majonéz

10 dkg natúr joghurt

Elkészítés:

A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük fel az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.

Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet.

Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.