Hozzávalók:
75 dkg lila káposzta
só
1 ek vaj
2 fej vöröshagyma
bors
1 babérlevél
3 borókabogyó
5 dl húslevesalaplé
20 dkg alma
10 dkg majonéz
10 dkg natúr joghurt
Elkészítés:
A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük fel az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet.
Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.