Hozzávalók:

4 zsemle

0,5 l tej

1 ek sertészsír

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

7 tojás

1 csokor petrezselyem

bacon

főtt tojás

Elkészítés:

A zsemléket tejben megáztatjuk.

A zsírt felmelegítjük, majd beletesszük a kicsavart zsemléket.

Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük, majd lassú tűzön kicsit átdinszteljük.

Beleteszünk egy csokor petrezselyemzöldet, majd 3 tojást megfőzünk, apróra vágjuk, és a dinsztelés után beletesszük a töltelékbe.

Lefektetünk keresztbe két bacon szeletet, a közepébe halmozunk a töltelékből, majd alaposan, szépen becsomagoljuk.

Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a massza és a szeletelt szalonna.

Kizsírozott tepsibe tesszük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Főtt tojással, paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.