Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vadas házi zsemlegombóccal

Hozzávalók:

A vadashoz:

1 kg sertés vagy marhahús

2 nagy fej vöröshagyma

5 sárgarépa

4 fehérrépa

1 babérlevél

1 csipet bors

ételízesítő ízlés szerint vagy só

1 ek mustár ízlés szerint

2 dl tejföl

1 evőkanál finomliszt

A gombóchoz:

2 zsemle

1 tojás

10 dkg finomliszt

só ízlés szerint

Elkészítés:

A vadashoz a hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a húst.

Felöntjük vízzel, hogy bőven befedje. Beledobunk 3-4 babérlevelet, borsot és az ízesítőt. Kóstolgatással még ízesíthetjük.

Amikor megpuhult a hús és a zöldség is, a húst kiszedjük egy tányérra. Botmixerrel pépesítjük a zöldségeket, gyönyörű színe és illata lesz.

A tejfölt kiöntjük egy tálkába, teszünk bele egy nagyobb kanál lisztet és mustárt. Összekeverjük, és a pépesített zöldséghez adjuk, gyorsan keverjük, hogy ne csomósodjon.

A húst visszatesszük a mártásba, még egyet forralunk rajta, és kész.

A zsemlét közben darabokra vágjuk. Készítünk egy tojásból jó sűrű nokedli tésztát, a zsemlekockákat pedig beleforgatjuk, állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben feltesszük forrni a vizet, és amikor forrni kezd, kanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük.

Ha minden kész, a zsemlegombócot a hússal, alaposan meglocsolva a mártással tálaljuk!