Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zelleres almaleves

Hozzávalók:

2 alma

1 zeller

1 póréhagyma

2 dkg vaj

1 csapott ek barna cukor

2 ek citromlé

1 kk reszelt citromhéj

1 kk tárkony

kevés ételízesítő

fekete bors ízlés szerint

4 ek tejföl

1 púpozott ek finomliszt

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, citromlében megforgatjuk. A zellert szintén meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük. A póréhagymát karikákra vágjuk.

A vajat felforrósítjuk egy lábasban, és lassan üvegesre dinszteljük a póréhagymát. Ekkor hozzáadjuk az almát és a barna cukrot.

Közepes lángon pár percig karamellizáljuk az egészet, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a zöldséges ételízesítőt. Lassú tűzön puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük.

Ezután hozzáadjuk a lereszelt zellert, és tovább főzzük jó 10 percen keresztül.

Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, utána ízesíthetjük, ízlés szerint.