Hozzávalók:

1 bögre liszt

1 bögre cukor

10 dkg vaj

1,5 dl tej

2 tojás

2 evőkanál mák

2 evőkanál olaj

1 narancs

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

A tetejére:

2 narancs

5 dkg cukor

Elkészítés:

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, és felhabosítjuk. Ezután belemérjük, az olajat és a tejet. Összedolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, elkeverjük, végül a mákot és a narancs reszelt héját forgatjuk bele. Csomómentesre dolgozzuk a masszát.

Egy kocka tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra, a narancsokat felkarikázzuk, beleforgatjuk cukorba, és a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, ezután betoltjuk a sütőbe.

A tésztát hagyjuk a tepsiben kihűlni, és csak ezután szeleteljük.