Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1,5 dl tej
2 tojás
2 evőkanál mák
2 evőkanál olaj
1 narancs
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
A tetejére:
2 narancs
5 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, és felhabosítjuk. Ezután belemérjük, az olajat és a tejet. Összedolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, elkeverjük, végül a mákot és a narancs reszelt héját forgatjuk bele. Csomómentesre dolgozzuk a masszát.
Egy kocka tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra, a narancsokat felkarikázzuk, beleforgatjuk cukorba, és a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, ezután betoltjuk a sütőbe.
A tésztát hagyjuk a tepsiben kihűlni, és csak ezután szeleteljük.