Hozzávalók:

70 dkg padlizsán (kb. 3 db)

1 paradicsom

2 kk étolaj

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors

majonéz

tejföl

A díszítéshez:

saláta

paradicsom

póréhagyma

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át puhítjuk őket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk.

1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, 2 gerezd fokhagymát ráreszelünk, majd hozzáadjuk a padlizsán és paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet átpirítjuk. Ezután tesszük hozzá ízlés szerint a majonézt és a tejfölt. Végül az egészet leturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Megpirítjuk a kenyérszeleteket, és salátaágyon tálaljuk.