Hozzávalók:
70 dkg padlizsán (kb. 3 db)
1 paradicsom
2 kk étolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
majonéz
tejföl
A díszítéshez:
saláta
paradicsom
póréhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át puhítjuk őket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk.
1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, 2 gerezd fokhagymát ráreszelünk, majd hozzáadjuk a padlizsán és paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet átpirítjuk. Ezután tesszük hozzá ízlés szerint a majonézt és a tejfölt. Végül az egészet leturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Megpirítjuk a kenyérszeleteket, és salátaágyon tálaljuk.