Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
13 dkg vaj
3 db tojás
2 dkg élesztő
kis tej
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 tojás fehérje
barakclekvár
Elkészítés:
Az élesztőt kis tejben fel kell futtatni. Közben egy tálba öntjük a tészta egyéb hozzávalóit. Miután felfutott az élesztő, belelocsoljuk a tálba, és a tésztát alaposan kidolgozzuk, összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és két téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle lisztezett deszkán.
Megkenjük mindkét tésztát vékonyan a baracklekvárral, majd a diót is elfelezzük, és egyenlő arányban megszórjuk a már lekvározott tésztát vele. Ezután a tészták széleit föltekerjük egy picit, és előmelegített sütőben megsütjük.