Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Diós hajtogatós sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

13 dkg vaj

3 db tojás

2 dkg élesztő

kis tej

A töltelékhez:

15 dkg darált dió

15 dkg porcukor

3 tojás fehérje

barakclekvár

Elkészítés:

Az élesztőt kis tejben fel kell futtatni. Közben egy tálba öntjük a tészta egyéb hozzávalóit. Miután felfutott az élesztő, belelocsoljuk a tálba, és a tésztát alaposan kidolgozzuk, összegyúrjuk.

A tésztát két részre osztjuk, és két téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle lisztezett deszkán.

Megkenjük mindkét tésztát vékonyan a baracklekvárral, majd a diót is elfelezzük, és egyenlő arányban megszórjuk a már lekvározott tésztát vele. Ezután a tészták széleit föltekerjük egy picit, és előmelegített sütőben megsütjük.