Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

13 dkg vaj

3 db tojás

2 dkg élesztő

kis tej

A töltelékhez:

15 dkg darált dió

15 dkg porcukor

3 tojás fehérje

barakclekvár

Elkészítés:

Az élesztőt kis tejben fel kell futtatni. Közben egy tálba öntjük a tészta egyéb hozzávalóit. Miután felfutott az élesztő, belelocsoljuk a tálba, és a tésztát alaposan kidolgozzuk, összegyúrjuk.

A tésztát két részre osztjuk, és két téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle lisztezett deszkán.

Megkenjük mindkét tésztát vékonyan a baracklekvárral, majd a diót is elfelezzük, és egyenlő arányban megszórjuk a már lekvározott tésztát vele. Ezután a tészták széleit föltekerjük egy picit, és előmelegített sütőben megsütjük.