Hozzávalók:

8 közepes paradicsom

50 dkg előre elkészített

12,5 dkg liszt

2 evőkanál étolaj

40 dkg spenót

1 gerezd megtört fokhagyma

1 erős paprika, felvagdalva

15 dkg dióbél

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és megolajozunk egy sütőlapot. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és körülbelül 25 percig sütjük a lapon.

Egy nagyobb lábasban megmelegítünk egy evőkanál olajat, és a spenótleveleket rövid idő alatt megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a durvára tört dióbelet, és az aprított paprikát. Kevergetjük néhány percig a tűzön.

A polentát 16 szeletre vágjuk, megkenjük olajjal, a sütő közepén elhelyezzük egy sütőlapra, és15 percig sütjük.

Osszuk a spenótos keveréket négy tányérra. Tegyük rá a sült paradicsomot és a polenta szeleteket is. Ízlés szerint fűszerezzük, szórjunk rá még egy kevés étolajat. Friss kenyérrel szervírozzuk, hogy a levét feltunkolhassuk.