Hozzávalók:

2 ek halszósz

3 gerezd fokhagyma

1 ek curry por

0,5 teáskanál só

3,5 ek cukor

3 ek víz

70 dkg csirkemell filé

3 ek napraforgóolaj

citromfű ízlés szerint

1 salottahagyma

3 csili

1 újhagyma

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót és másfél evőkanál cukrot, majd a felkockázott csirkemellel összeforgatjuk.

Egy kis lábasban összekeverünk két evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel, nagy lángon folyamatos keverés mellett felmelegítjük.

Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül főzzük, amíg karamell barna nem lesz. Ezután óvatosan hozzákeverjük a két evőkanál vizet, és egy tálba öntjük.

Felhevítünk egy wokot, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a külső héjától megtisztított, karikákra vágott citromfüvet és a magtalanított, kis karikákra vágott chilit, és egy percen át pirítjuk.

Hozzáadjuk a csirkét és a karamellt, majd addig főzzük, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik. Szeletelt újhagymával díszítjük és rizzsel tálaljuk.