Hozzávalók:

adagonként 8-10 szem eper (lehet málna vagy bármilyen, akár fagyasztott gyümölcs is)

1 doboz mascarpone (esetleg túró vagy ricotta)

1 kis doboz natúr joghurt

porcukor

Elkészítés:

Az eperszemeket félbevágjuk, meghintjük porcukorral. Ha mirelit gyümölcsből készítjük, akkor azt kiolvasztjuk és kevés málnaszörppel, esetleg zselatinnal összerottyantjuk.)

Elektromos habverővel összekeverjük az adagonként kb. 2 evőkanál mascarponét a joghurttal és az ízlés szerint hozzáadott porcukorral. Lehet bele keverni túrót vagy ricottát is, esetleg tejszínt. Mivel a mascarpone elég sűrű, így viszonylag sűrű masszát kapunk.

A pohár alján elhelyezzük a gyümölcsöt, amiből pár szemet megtartunk a tetejére dísznek.

Ráöntjük a krémet, díszítésként a maradék gyümölcsöt, tehetünk rá csokireszeléket, tejszínhabot is és kész!